De Hubertus Vakschool is 'De lekkerste school van Nederland' en heeft een jarenlange traditie als leerschool voor de horeca, bakkerij en toerisme. Wij bieden kleinschalig onderwijs met veel individuele aandacht. In totaal zijn er circa 250 leerlingen, van wie de meesten uit Amsterdam komen en een deel uit de regio's Noord-Holland en Flevoland.
Naast algemene vaardigheden, zoals het leren van de Nederlandse en een vreemde taal én het omgaan met computers, oefenen zij ook allerlei sociale en maatschappelijke vaardigheden. Wie na vier jaar van school komt, weet wat het is om de handen uit de mouwen te steken, heeft lol in het werk en kan goed met mensen overweg. Wie van de Hubertus Vakschool komt, heeft meestal een streepje voor.
De eersteklassers hebben een eigen lokaal en afdeling. De kook- en baklessen zijn gericht op zelfstandig functioneren en ouderwets vakmanschap. Na leerjaar drie kunnen leerlingen kiezen tussen Horeca, Brood & Banket en Toerisme. Verder zijn ze verantwoordelijk voor onze eigen bakkerswinkel, ons restaurant en onze keuken, de informatiebalie en het magazijn.