De Driemaster is een school met een oecumenisch karakter. We willen onderwijs geven op basis van de evangelische waarden, zoals deze in de Bijbel te lezen zijn in de geest van samenwerking tussen christenen en niet-christenen. Daarbij geldt dat ieder mens uniek is. Met respect voor ieders eigenheid en overtuiging willen we kinderen opvoeden tot sociaal bewuste leden van de samenleving.
"De Driemaster” gaat in haar onderwijs uit van verschillen tussen kinderen. Alleen dan kan een wezenlijke bijdrage worden geleverd aan de drie basisbehoeften van kinderen, te weten relatie, competentie en autonomie. Drie kernbegrippen staan hierin centraal:
• het pedagogisch klimaat;
• de leerlingenzorg;
• de aangepaste didactiek.
Voor het pedagogisch klimaat is een veilige en warme omgeving noodzakelijk. Een omgeving waarin sprake is van respect voor elkaar en waarin door middel van een duidelijke structuur kinderen zelfvertrouwen opbouwen om zich te kunnen ontwikkelen. De leerlingenzorg gaat uit van het principe zorg op maat. Wij trachten dit te bereiken door de leerlingen evenredig te verdelen over de groepen en een goede organisatie van leerlingbesprekingen en afstemming tussen disciplines. De zorg voor de leerling is niet alleen de zorg van de individuele leerkracht, maar de zorg van het gehele team. Zorg op maat staat of valt met collegialiteit. Voor de didactiek worden onderwijs en instructie afgestemd op de mogelijkheden / beperkingen van de individuele leerling. Hiermee proberen we het kind te laten ervaren dat leren ook plezierig en ontspannen kan zijn. Streefdoelen per leerling hebben prioriteit boven einddoelen. Bovendien zijn onze leerlingen vaak ‘doe-kinderen’ en daarmee wordt in het onderwijs op onze school rekening gehouden. Op deze wijze tracht de school een bijdrage te leveren aan een optimale ontwikkeling van kinderen die het hun mogelijk maakt een voor hen bereikbare plaats in de maatschappij te verkrijgen.
De SBO de Driemaster valt onder de Stichting scholen voor speciaal onderwijs op oecumenische grondslag in de Gemeente Dronten. In juni 2006 zijn de statuten en het reglement van de Stichting door de notaris vastgesteld. Vanaf die tijd is er sprake van een toeziend bestuur en geeft de directeur op basis van het managementstatuut leiding aan de organisatie. Hij doet dit samen met het managementteam.